Lange Inslingertocht, 10 t/m 21 mei

Ook dit jaar gaan we er wat moois van maken. We varen op Hemelvaartsdag op met de korte inslingeraars, richting Wemeldinge. Daar zullen we gezamenlijke steigerborrel hebben. Wij – de lange inslingeraars – gaan de volgende dag westwaarts, om aan te landen in Breskens. Daarna wordt het menens.

Idee is om dan stapsgewijs de Nederlandse (Breskens), Belgische (Oostende), en Franse kust (Duinkerken) te vervolgen, om dan de oversteek naar Engeland (Dover) te doen.  We denken om na Dover Ramsgate aan te doen. Vanuit Ramsgate weer de oversteek naar Nieuwpoort en vervolgens via bijvoorbeeld Cadzand en Roompot weer terug te keren naar huis.

Mochten omstandigheden dat vereisen, dan wijzigen we de plannen in goed onderling overleg. Hoofdzaak is dat we de oversteek willen maken. Mocht dat lukken (waarom niet), dan heeft deze groep van lange inslingeraars een tweede steigerborrel verdiend (in de traditie van onze vereniging), ergens op de kade van Ramsgate. En – dat is een mooie kade!

Uiteraard doen we geen onverantwoorde dingen. Als het weer het niet toelaat doen we de oversteek niet en blijven we binnengaats genieten van de mooie Zeeuwse wateren. Ook leuk. Waar ter wereld bestaat er nou zo’n prachtig vaargebied?

Zoals bekend is het zeer druk op Hemelvaartsdag. Vooral in de Krammersluis kan het dan vervelend druk worden. Daarom streven we ernaar om de Krammer ruim voor het middaguur  gepasseerd te hebben. Dat betekent dat we graag vroeg willen vertrekken: liefst rond 8 uur ‘s morgens aan de zuidkant van de Volkeraksluis. Meerdere schepen zullen woensdagavond al vertrekken, om de nacht (gratis) aan de zuidkant van de Volkerak door te brengen.  De Volkeraksluis draait 24/24 uur, dus ook een heel vroeg vertrek donderdagochtend ligt in de mogelijkheden voor degenen die woensdag niet kunnen vanwege werk.

Ruim voor vertrek worden er instructies rondgestuurd, per email, over marifoongebruik. Dan sturen we ook het meer gedetailleerde vaarplan.

Schrijft u in! Het wordt als vanouds weer een fraaie, leuke 10-daagse tocht.