Nacht/zeezeilen op 20 – 22 april

In het weekend van 20 t/m 22 april organiseert WSV Noordschans weer een nacht- en zeezeiltocht juist bedoeld voor de beginnende zeiler.

Hier voor zullen we op vrijdag 20 April de laatste opening van de Haringvlietbrug nemen en op weg gaan naar Marina Stellendam.

Omdat deze dag om 20:45u de zon onder gaat biedt het de gelegenheid om op het betrekkelijk overzichtelijke (zonder veel beroepsvaart) Haringvliet te oefenen met het zeilen in het donker.

 

 

 

We zullen dan de nacht in Stellendam doorbrengen en gaan de dag erop (zaterdag) een rondje maken over zee.
Hiervoor zal afhankelijk van de windrichting een bestemming worden gekozen die zowel op de heen- alsook op de terugweg prima bezeild is. Als het lukt zullen we hier een rondje lichteiland Goeree voor kiezen.

’s Avonds keren we terug en zullen in Hellevoetsluis overnachten waar we de verhalen en ervaringen met elkaar kunnen delen om op zondag weer veilig naar de thuishaven terug te keren.

 

 

Met klem willen we erop wijzen dat deze tocht juist voor de beginnende zeilers word georganiseerd. Plezier en veiligheid staat dus voorop. Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten zullen we zeker niet uitvaren.

Heb je belangstelling voor deze tocht, schrijf  je dan tijdig in via de website.