Bezoek aan Maritiem Museum Rotterdam, 24 november

Op zaterdag 24 november bezoeken we het prachtige Maritiem Museum te Rotterdam. Daar is veel te zien, zowel binnen als buiten. Buiten liggen prachtige klassieke boten, elk met een interessante geschiedenis. 

Binnen zal de ontwikkeling van de Nederlandse scheepvaart duidelijk worden gemaakt met mooie audiovisuele middelen en scheepsmodellen. En, het museum ligt in hartje Rotterdam (vlakbij de mooie Maasboulevard, Witte de Witstraat, Blaak, en Coolsingel), dus bij mooi weer kan ook daar van worden genoten.

 

 

Graag tijdig inschrijven; het museum wil ruim van tevoren (2 weken) weten met hoeveel we personen ongeveer komen. Dat heeft ondermeer te maken met de organisatie van de rondleidingen. (Bij meer dan 20 liefhebbers zullen er twee rondleidingen worden georganiseerd. ).

Uiteraard is het bezoek niet gratis. We begrijpen dat bij 15 personen of meer het tarief € 11 (per persoon) bedraagt. Degenen die in het bezit zijn van een museumjaarkaart, een BankGiro VIP-kaart of een Rotterdam-pas, hebben gratis toegang. Dat wordt aangegeven op ons inschrijvingsformulier. Daarboven kost een groepsrondleiding € 95 (wat dus wordt omgeslagen over de groepsleden – ongeveer € 7-8 per persoon). Reken dus op 2 tientjes.. Maar… dat heb je ook wat!

We stellen voor om te verzamelen om 10.30 uur bij het museum, zodat het programma kan starten om 11 uur. Parkeren zal moeten op één van de vele (betaalde) plekken in de stad. De rondleiding zal 90 minuten bedragen.

Na afloop kunnen geïnteresseerden wellicht nog een nabijgelegen terrasje ‘pikken’, als het weer het toelaat.

Schrijft u in, voor 10 november!