Haringvlietbrug tijdelijk gestremdDe Haringvlietbrug bij Numansdorp is (weer) stuk). Dat betekent helaas omvaren voor alle schepen met een mast hoger dan 13 meter.Vanaf woensdag 19 mei wordt het beweegbare deel van de Haringvlietbrug niet meer geopend. Het aluminium wegdek van de brug zit om met klemmen vast en deze klemmen blijken los te kunnen trillen als gevolg van het zware verkeer dat over de brug rijdt. Naar verwachting heeft Rijkswaterstaat 6 weken nodig voor technisch onderzoek en herstel.

Voor schepen hoger dan 13 meter betekent dit omvaren of een andere bestemming kiezen. Rijkswaterstaat vermeldt op haar site (20 mei, 13:25) dat nog wordt onderzocht of het mogelijk is op een beperkt aantal momenten de brug veilig geopend kan worden. Rijnmond meldt op haar site (20 mei, 13:31) dat de brug viermaal per dag geopend zou worden. Voor het Haringvliet wordt het omvaren via de Oude Maas en Het Spui. 
Heeft u plannen voor een tripje die kant op of komt u terug cq wilt u naar zee, zoek recente informatie voordat u richting Haringvlietbrug vaart.