“Interactieve workshop praktische zaken”, Havenavond vrijdag 8 februari

ADD_BUTTON_CONTENT

Tijdens het varen of onderhoud van de boot kom je altijd dingen tegen waar je graag wat meer over zou willen weten of leren. Ook als je wat langer vaart besef je dat er nog veel vragen zijn over diverse onderwerpen of dat de kennis opgedaan in het verleden een oppepper verdient. Heeft u suggesties? Onderwerpen graag doorgeven aan Ton Bergmans!

Binnen de WSV zijn er altijd leden die over bepaalde onderwerpen het e.e.a. weten en daar ook graag over willen vertellen. Daarom organiseert de WSV een informatieavond op vrijdag 8 februari a.s. om 20.00 uur.

Uitgangspunt voor deze avond is niet om specialisten voor enig onderwerp in te huren maar gebruik te maken van de kennis en kunde binnen de vereniging zelf. Tevens is het ook niet de bedoeling om met elkaar te verzanden in allerlei theoretische modellen, maar vooral praktisch bezig te zijn met de onderwerpen vanuit de eigen ervaringen. Enkel gebruik makend van een flipover met stift om de onderwerpen kort en bondig te bespreken.

Het gaat erom dat het een avond wordt van interactie waarbij met een scherp oog wordt bekeken of het vooral praktisch blijft. Als het gaat om navigeren dan geen uitgebreide uitleg over hoe je de Golf van Biskaje oversteekt maar hoe plan je op een eenvoudige manier een tochtje binnen de dijken, langs de kust of een oversteek naar Engeland. Wat kun je nog meer gebruiken op je plotter dan alleen het inbrengen van waypoints en waarom zou je toch nog kaarten moeten gebruiken. Hoe kun je simpel om leren gaan met de radar en het scherm niet alleen gebruiken als schemerlamp. Verder kan het gaan over verstaging, antifouling, roeraslagers, scheepsschroeven, interieur, praktische oplossingen voor opbergen, welke lijnen gebruik je en waarom etc. etc. etc.

De onderwerpen die we bespreken op de avond bepalen jullie zelf en daarom is het prettig als je zaken hebt die je graag wilt bespreken z.s.m. aan mij doorgeeft zodat we een goede inschatting kunnen maken van de wensen. Op de avond zelf bepalen we samen welke onderwerpen we de prioriteit geven en zien we wel hoe ver we komen.

Onderwerpen graag doorgeven aan Ton Bergmans, SY Merito.

Bereikbaar op 06-10137999 of francis.ton@home.nl