Inslingertocht 10 – 13 september 2020

In dit rare zeilseizoen heeft Covid19 onze routine behoorlijk in de war geschopt. Normaliter zou de inslingertocht allang geweest zijn. Toch willen we een inslingertocht houden en nog wel in september. Ook houden we nog een uitslingertocht in oktober en luiden we het jaar uit met een traditionele Siberische Barbeque in november (zie data op de website – evenementenkalender).

De inslingertocht wordt dit jaar georganiseerd door René Dubbeldam en Nico Reichardt. We willen een rondje Zeeland doen. Ook willen we dat diegenen die werkverplichtingen hebben kunnen aanhaken in het weekend.

We plannen om op donderdag 10 september in Goese Sas te zijn (of: in de stadshaven Goes, als er geen plek is in Goese Sas). Dan gaan we door naar Vlissingen- dat kan op twee manieren: (i) binnendoor via het Veerse Meer, of (ii) via het Kanaal van Zuid-Beveland en de Westerschelde. De keuze zal afhangen van het weer.

Vanuit Vlissingen gaan we naar Zierikzee. Ook nu weer twee opties: buitenom (Roompot sluis) of binnendoor via Middelburg en Veerse Meer.

In Zierikzee ontmoeten we de ‘korte inslingeraars’ die vanuit de thuishaven naar Zierikzee zijn gevaren.

Zondag vaart iedereen terug naar de thuishaven.

Gezien de Corona beperkingen denken we nog na over de organisatie van palavers, borrels en gezamenlijke etentjes. Steigerborrels zijn sowieso niet mogelijk, omdat de 1,5 meter regel niet kan worden toegepast.

Details over communicatie, vaarplan en gezamenlijke activiteiten volgt zsm. We doen ons best om een inspirerend programma samen te stellen. Wordt vervolgd!

Schrijft u snel in, zodat wij in ieder geval de gasthavens kunnen informeren over het aantal benodigde plaatsen. Liggeld wordt per incasso voldaan; kosten voor gezamenlijke etentjes worden individueel voldaan. De vereniging betaalt gezamenlijke uitgaven voor borrels.

De Evenementencommissie.