Korte Inslingertocht, 30 mei t/m 2 juni

Dit jaar zal de korte inslingertocht via Hellevoetsluis over het Slijkgat, om de nieuwe Maasvlakte en vervolgens via de Nieuwe Waterweg naar Rotterdam gaan. Hier hebben we gereserveerd in de pittoreske Veerhaven, midden in het centrum van Rotterdam. Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten zullen we binnendoor varen zodat deze tocht ook voor degene met misschien iets mindere “zeebenen” een leuk evenement is.

Op de terugweg zullen via de Jachthaven in Rhoon en het Spui naar het Haringvliet varen om vanaf daar weer onder de Haringvlietbrug naar Noordschans terug te gaan. Samengevat ziet het programma er dus als volgt uit:

  • Donderdag 30 mei (ca. 17 nm) – Tocht vanaf Noordschans naar Hellevoetsluis waar we samen met de inslingeraars van de lange inslingertocht een steigerborrel zullen organiseren.
  • Vrijdag 31 mei (ca. 42 nm)  – Als de omstandigheden het toelaten buitenom naar de Veerhaven in Rotterdam.
    Voor degene die hierin geïnteresseerd zijn zal er geprobeerd worden een gezamenlijke reservering in restaurant Bazar (Eén van de meest bijzondere restaurants in Rotterdam met gerechten uit het Midden Oosten) te maken.
  • Zaterdag 1 juni (ca. 12 nm) – Vertrek richting de jachthaven in Rhoon wat later in de middag zodat ’s ochtends Rotterdam kan worden verkend.
  • Zondag 2 juni (ca. 24 nm) – Via het Spui en het Haringvliet zal er worden teruggevaren naar Noordschans.

 

Om tijdig reserveringen te kunnen maken in de betreffende havens en het restaurant vragen wij om niet te lang te wachten met het inschrijven voor dit evenement en jullie deelname zo spoedig mogelijk kenbaar te maken via het inschrijfformulier.

Schrijft u in! Het wordt een fraaie, leuke 4-daagse tocht.

Deelnemers tocht