Lange Inslingertocht, 30 mei t/m 10 juni

ADD_CONTENT_HERE
ADD_CONTENT_HERE

Dit jaar gaan we naar de Wadden. Het voornemen is om er weer een afwisselende inslingertocht van te maken, met een afwisseling van kustzeilen, zeilen op Marker- en IJsselmeer en uitwaaien op de prachtige Waddenzee.

We hebben een tocht uitgezet rekening houdend met getijden en stromen. Ook zijn er afspraken gemaakt met de havens. Uiteraard zal ook het weer bepalend zijn of we de planning kunnen aanhouden of dat er hier en daar een ‘Plan-B’ nodig is. We zullen uiteraard geen nodeloze risico’s nemen en houden de verenigingsregels t.a.v. de veiligheid strikt aan. Zo zullen we ons niet op zee gaan begeven als de weerstations een windkracht 6 Bft. voorspellen. De ervaring leert dat de planning nogal eens op de proef wordt gesteld door de weergoden. We zullen het zien en ongetwijfeld komen we net zoals in voorgaande jaren tot wijze en unanieme  beslissingen, bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse palavers.

 

Tochtplanning
Op Hemelvaartsdag varen we naar Hellevoetssluis, samen met de groep van de korte inslingertocht. Ongetwijfeld treffen we elkaar daar, met een steigerborrel. Dan scheiden de wegen. De korte inslingeraars gaan naar Rotterdam en wij – de lange inslingeraars – gaan  door naar IJmuiden. Beide tochten vertrekken op verschillende tijden via de Goereese sluis naar de Noordzee. Vandaar gaan we eerst naar Marker- en IJsselmeer. Overnachtingen zijn dan ingepland in Volendam en in Hindeloopen. Dan vervolgen we onze zeiltocht naar Harlingen. Daar is ook een rustdag ingepland (en de tweede steigerborrel). Van Harlingen varen we naar Vlieland. Daarna gaan we de Noordzee op, om buitenom richting Den Helder te gaan, om te overnachten in de gezellige Koninklijke Marine Jacht Club. Daarna gaat de reis weer zuidwaarts. Via stops in Scheveningen en Stellendam arriveren we op 1e Pinksterdag weer in onze thuishavens.

Tochtvoorbereiding
Op de website van de Vereniging staat algemene informatie over veiligheid en medische zaken. Het is zeker nuttig om dit nog eens rustig te bekijken zodat u uw voorbereidingen kunt treffen. Ook is het noodzakelijk dat iedere schipper beschikt over recente kaarten van de Waddenzee.
Ongeveer twee weken voor aanvang van de tocht ontvangen alle deelnemers een draaiboek van de tocht, inclusief informatie over HW standen, marifoonkanalen, nuttige telefoonnummers, en andere relevante informatie.

De betalingen van het liggeld zal centraal worden gedaan, dit ook in verband met groepskortingen. Later wordt dit weer verrekend op basis van de lengten van de boten (net zoals vorige jaren). De kosten van de steigerborrels worden voldaan door de Vereniging.

Mocht u over bovenstaande vragen hebben dan graag contact opnemen met renedubbeldam@gmail.com

Gaarne ontvangen we alle inschrijvingen tijdig (minimaal één week voor aanvang) zodat we alle havens kunnen informeren over de grootte van onze groep.

Schrijft u in! Het wordt als vanouds weer een fraaie, leuke 10-daagse tocht!

Deelnemerslijst