Nacht/zeezeilen en strand BBQ, op 3, 4 en 5 juli

Mits de ontwikkelingen rond het Covid19-virus dit toelaten, organiseert organiseert WSV Noordschans in het weekend van 3 t/m 5 juli weer een (zee)zeiltocht waar ook in de nacht wordt gezeild. Juist ook minder ervaren zeilers worden aangemoedigd om mee te doen.

Hiervoor zullen we op vrijdag 3 juli de laatste opening van de Haringvlietbrug nemen en op weg gaan naar de ankerbollen voor Marina Stellendam. We doen dit ’s avonds zodat, wanneer de zon onder gaat, het de gelegenheid biedt om op het betrekkelijk overzichtelijke (zonder veel beroepsvaart) Haringvliet te oefenen met het zeilen in het donker.

We zullen dan de nacht in Stellendam doorbrengen aan de ankerbollen en gaan de dag erop (zaterdag 4 juli) een rondje maken over zee. Hiervoor zal afhankelijk van de windrichting een bestemming worden gekozen die zowel op de heen- als ook op de terugweg prima bezeild is. Als het lukt zullen we hier een rondje lichteiland Goeree voor kiezen.

’s Avonds keren we terug en zullen voor het strandje westelijk van Hellevoetsluis overnachten (op anker); daar kunnen we (als de richtlijnen van de overheid dit toestaan) een 1,5 meter-afstand-Barbecue houden. Hiervoor dien je dan wel de beschikking te hebben over een bijbootje (mocht je zelf niet een bijboot hebben, dan kunnen collega-schippers met bijboot wel even helpen – hoe meer bijboten, hoe eenvoudiger het gaat, uiteraard).

WSV Noordschans leden die niet willen nacht/zeezeilen maar die wel naar het strandje toe willen komen zijn natuurlijk van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

De BBQ is op basis van ‘pot-luck’ wat inhoudt dat iedereen zijn eigen eten, drank en BBQ moet meenemen. Er mag onderling natuurlijk wel worden geruild.

Met klem willen we erop wijzen dat deze tocht juist voor de beginnende zeilers wordt georganiseerd. Plezier en veiligheid staat dus voorop. Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten zullen we zeker niet uitvaren.

Heb je belangstelling voor deze tocht?
Geef je dan tijdig op met het inschrijfformulier